ФОРУМ каталога сайтов Украины

ФОРУМ каталога сайтов Украины

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 29.11.2025 - 19:48:22
Страницы:  1  

OLED проти LCD для телевізора

АвторСообщение

Coffe_in

Гуру

Статистика:

Доброго дня всім! Назріло питання по телевізору. Хочу взяти щось з великим екраном, десь 55-65 дюймів, для вітальні. Бюджет є нормальний, але от не можу зрозуміти - яка різниця між OLED і LCD насправді? Продавці у магазинах кожен своє тягне, один каже бери OLED бо картинка краща, другий каже LCD надійніші. Хто що скаже по суті?

--------------------------------------
Не существует идеального текста.
Сообщение # 1 02.11.25 - 22:14:56
RE: OLED проти LCD для телевізора

Jun090606

Гуру

Статистика:

OLED і LCD це дві різні технології і кожна має свої плюси та мінуси. OLED дає дуже круту картинку - чорний колір там справжній чорний, а не сірий як у LCD, контрастність шикарна, кольори яскраві і насичені. Ідеально для фільмів, особливо темних сцен. Але є нюанси - вони дорожчі, і є ризик вигорання пікселів якщо часто дивитися канали з логотипами або грати в ігри де є статичні елементи на екрані. LCD більш надійні у цьому плані, дешевші, і яскравіші можуть бути, що добре якщо у тебе вітальня світла. Але чорний колір у них не такий глибокий, і кути огляду гірші. Тобто якщо дивитися збоку, картинка може світлішати.

--------------------------------------
Косметика и парфюмерия. Цены опт.http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=200311
Сообщение # 2 02.11.25 - 22:40:02

Ирина27

Гуру

Статистика:

Я рік тому стояв перед таким же вибором, тому розумію твою ситуацію. Перечитав тоді купу інфи, подивився купу відео. У мене у підсумку вийшло так - взяв OLED і жодного разу не пожалкував. Картинка справді космічна, особливо коли фільми дивишся у темряві - це просто вау ефект. Але треба розуміти для чого тобі телевізор. Якщо ти будеш постійно дивитися новини з логотипами каналів, або грати багато годин у одну гру, то може LCD буде кращим вибором щоб вигорання уникнути. У мене різний контент - то фільми, то серіали, то ютуб, тому проблем немає. Ще момент - у яскраво освітленій кімнаті LCD може краще виглядати бо яскравіші. Раджу почитати порівняння на https://pro-misto.tech/category/elektronika/ - там є детальні статті саме по вибору телевізорів і технологіях. Я звідти багато корисного дізнався. У будь-якому випадку, якщо бюджет дозволяє і контент різноманітний - OLED це крута штука. Якщо економити треба або телевізор буде в яскравій кімнаті - LCD теж норм варіант, тільки бери з хорошою матрицею типу VA або IPS.

Сообщение # 3 02.11.25 - 23:27:50
Выращивание овощей для бизнеса : Предыдущая тема
Страницы:  1  

Нажмите на точку возле имени для обращения к участнику

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники

Built with: bbPress 2.3.5