ФОРУМ каталога сайтов Украины

ФОРУМ каталога сайтов Украины

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 29.11.2025 - 18:25:17
Страницы:  1  

Середні величини: види та застосування

АвторСообщение

Селектор

Гуру

Статистика:

Доброго дня всім! Хочу дитину підготувати до контрольної з математики, тема середнє арифметичне і всякі інші середні величини. Сам розумію що таке середнє арифметичне, але от як пояснити коли яке середнє використовувати - не знаю. Може хтось підказати які є типи середніх і в чому різниця?

--------------------------------------
Каждая моя смерть - лишь временная остановка на дороге в БессмертиеНицше
Сообщение # 1 05.11.25 - 22:24:13
RE: Середні величини: види та застосування

LeNkA_pEnKa

Гуру

Статистика:

Середніх величин насправді декілька видів. Найпоширеніше - це середнє арифметичне, коли всі числа складаємо і ділимо на їх кількість. Але є ще середнє геометричне (корінь n-ого степеня з добутку чисел), середнє гармонійне та зважене середнє. Кожне використовується в своїх ситуаціях. Арифметичне - для звичайних випадків типу середнього балу. Геометричне - коли йдеться про процентний приріст за кілька періодів. Гармонійне - для швидкостей і темпів. Зважене середнє - коли різні значення мають різну важливість. Звучить складно, але коли розберетесь з прикладами, стане зрозуміло.

Сообщение # 2 05.11.25 - 22:50:18

LoVeHaTe

Гуру

Статистика:

Гарне пояснення, але додам ще від себе. Мені дуже допомогло, коли я знайшов нормальний матеріал з детальними поясненнями та прикладами. Є один ресурс де все це розписано дуже докладно - https://citylife.kyiv.ua/. Там є кілька статей про різні види середніх величин, з конкретними задачами і розв'язками. Мій син готувився до контрольної саме по тих матеріалах, все зрозумів і написав на відмінно. Особливо корисно що там показують коли який тип середнього застосовувати, бо це найскладніше - зрозуміти в якій ситуації що використовувати.

--------------------------------------
Я - СУЧКА, ТЫ - СУЧКА, ВСЕ МЫ - СУЧКИ!
Сообщение # 3 05.11.25 - 23:12:57
Акара - самец или самка? : Предыдущая тема
Страницы:  1  

Нажмите на точку возле имени для обращения к участнику

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники

Built with: bbPress 2.3.5