Хто знає, як розпізнати на ранній стадії, що людина розвиває залежність від ігор? Я помічаю у своєї дочки якісь дивні ознаки поведінки, вона часто на своєму телефоні щось робить, закриває екран, коли я підходжу. Вона не така розмовляє, здається напруженою. Чи це може бути ігрова залежність, чи я просто паранойя?
Звичайно, підлітків важко розшифрувати, вони часто секретні у цьому віці, але є деякі ознаки, на які варто звернути увагу. Якщо твоя дочка починає більше часу проводити в іграх, якщо вона стає роздратована, коли ти забираєш телефон, якщо оцінки падають, якщо вона позичає гроші без логічної причини - це сигнали. Залежність від ігор у молоді розвивається дуже швидко, тому що їхні мозки ще розвиваються. Постарайся з нею розмовляти м'яко, без осуду, пізнай, в які ігри вона грає і чому їх вибрала. Можливо, щось не влаштовує її в реальному житті, і ігри - це втеча.
-------------------------------------- Жизнь состоит из трех этапов: пришел, увидел и ушел. (М.Арсанис)
Звичайно, підлітків важко розшифрувати, вони часто секретні у цьому віці, але є деякі ознаки, на які варто звернути увагу. Якщо твоя дочка починає більше часу проводити в іграх, якщо вона стає роздратована, коли ти забираєш телефон, якщо оцінки падають, якщо вона позичає гроші без логічної причини - це сигнали. Залежність від ігор у молоді розвивається дуже швидко, тому що їхні мозки ще розвиваються. Постарайся з нею розмовляти м'яко, без осуду, пізнай, в які ігри вона грає і чому їх вибрала. Можливо, щось не влаштовує її в реальному житті, і ігри - це втеча.
У мене син гав таку проблему років у п'ятнадцять. Я помітила, що він дуже змінився, став замкнутим, весь час у телефоні. Спочатку я думала, що це звичайний вік, але потім дізналась, що він грає в якомусь азартному тайтлі цілий день. Він уже втратив кількість грошей, які я дала йому на навчання. Я негайно звернулась до психолога, який працює з молоддю. Той порадив мені зробити кілька речей - встановити батьківські контролі на телефоні, знайти йому цікаве хобі в реальному світі, і найголовніше - звернутися до спеціалізованого центру. Вони допомогли йому зрозуміти причини залежності. Ось де я його брав на консультації: https://health-medical.com.ua/poslugi/likuvannya-ludomanii/. Тепер все набагато краще, але це потребувало часу та терпіння.